Over het speelgoed

Van goed speelgoed kan een kind ontzettend veel leren. Het ontlokt verbeelding en creativiteit, stimuleert hun om oplossingen te vinden voor problemen en bevordert hun ruimtelijke inzicht, om maar een paar dingen te noemen. Helaas verdient lang niet alle speelgoed die online en in winkels te koop worden aangeboden het predicaat ‘goed speelgoed’. Onze motto is, als je iets doet, doe het dan goed en daarom verkopen wij alleen speelgoed die aan strenge eisen voldoen. Deze eisen zijn:

-          Lange levensduur. Om een lange levensduur te hebben is het enerzijds van belang dat het speelgoed van hoogwaardig materialen worden vervaardigd. Anderzijds moet het speelgoed het kind ook na een dag, een week en een maand blijven boeien.

-          Hoe vaak worden kinderen teleurgesteld door speelgoed dat zich mooier of spannender voordoet dan het in werkelijk is? Om die reden verkopen wij alleen maar speelgoed die hun beloftes waarmaken. Wij kiezen speelgoed uit dat zich houdt aan goed ontwerp principes en die niet meer beloven dan ze waar kunnen maken.

-          Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en daar proberen wij zoveel mogelijk op in te spelen in onze selectie van speelgoed zowel voor de kleintjes als voor de wat oudere kinderen.